14 Şubat 2015 Cumartesi

BİŞİ (4 kişilik)

Malzemeler

  • 2 adet ekmek hamuru
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 1 cay bardağı un 
  • 1 yumurta
  • peynir , reçel, ,bal

Yapılışı:

  • Fırından ekmek hamuru alıp derin bir kabın içine alın.Hamur biraz sönmüş ve ince görünebilir ama tekrar yoğrulacağı için sorun yok.Hamurun içine yağın yarısını ve yumurtayı kırıp yoğurmaya başlayın.Daha sonra unu yavaşça ekleyip hamuru kıvama getirin.Önce yumurtayı yedirip unu sonra ekleyin.Yoksa yumurtalar hamura yapışır.İyice yoğurulan hamurun üstünü kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin.Daha sonra elinizi yağlayarak hamurdan parçalar koparın ve küçük simit şeklini verip kızgın yağda kızartın.Bu hamuru ben reçel ve peynirle sıcak yemeyi seviyorum.Ama siz bal veya salçalı soslarla da yiyebilirsiniz .Yanında sıcak çayınızı almayı unutmayın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder