- 2 paket margarin
- 500 gr un
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 5 adet yumurta sarısı
- 250 gr ceviziçi
şerbeti için;
- 1 kg toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limonsuyu
üzerine hindistan cevizi
İşe öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz.Bunun için 4 bardak suyu ve şekeri tencereye alıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın.Limon suyunu ekleyin.Soğumaya bırakın.Hamuru için , 2 paket margarini derin bir kaba alın.Elinizle yağı ovun.Undan 1 çay bardağını ayırıp kalanını yumurta sarıları ve 1 çorba kaşığı yoğurtla beraber kaba alıp yoğurun.Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Ayırdığınız unla beraber merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.Kenarlarını içe doğru kıvırıp kare şekil verin.Dövülmüş cevizden ortasına koyup bohça gibi kapatın.Önceden yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.Soğumuş şerbeti sıcak tatlının üstüne gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyin.
AFİYET OLSUN ;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder